Dzikość jest mniam

Rissoto to moja ulubiona, banalna potrawa. A po dziś stwierdzam, iż mix- ryż klasyczny i ryż dziki jest FENOMENALNA !!!!!!! Polecam.

Przepis:
kiełbasa,
mieszanka trójwarzywana,
kawałek cebuli,
ryż- mamy specjalny do rissoto, ale zwykły też się nada, polecam dodać dziki 🙂

Cebulę i kiełbasę smażymy. W tym czasie robimy ryż.
Wszytko gotowe mieszamy, dodajemy mieszankę i na chwile pod przykrywką, na małym ogniu smażymy. -tak aby warzywa się nagrzały i trochę zmiękły.
Zioła dodajemy wedle uznania.

Po chwili mamy pyszne papu :).

SMACZNEGO

20130918-190358.jpg

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s